mandag 13. desember 2010

Intro og Bakgrunn



Før i tiden var vi organiserte. For hundre år siden hadde røverne felles monark, vi møttes med jevne mellomrom, og samarbeidet.
Men nå er det hundre år siden sist en konge eller dronning ble valgt. Hundre år siden sist samling.
Vi klarte oss fint på egen hånd, hvert laug for seg selv, inntil nylig. Folk forsvant eller ble funnet døde, noen med store kloremerker på kroppen. Andre ble hjemsøkt av underlige drømmer og syner. Mange av oss har blitt forfulgt i mystiske uhell i arbeidet, slik at vinningene har vært mindre enn vanlig. Skogsrøverne hører stadig mer uling i skogen, piratene ser ting røre seg i dypet, og i byen hører man skritt bak seg i tomme gater. Er dette en straff for at vi har brutt pakten som våre forgjengere gjorde med hverandre en gang i tidenes morgen, da vårt noble yrke ble født? Har lovens lange arm begynt å bruke skitne triks for å tvinge oss i kne? Eller er det noe helt annet som foregår?
                                                                                                         


Bakgrunn

Laugene har store problemer, og etter å ha sendt budbringere til hverandre, viser det seg at de samme tingene plager alle, hvor enn de er i verden. Man tror at det kanskje er fordi man ikke har valgt noen monark på 100 år, og sluttet å samarbeide. Det kan hvertfall ikke skade å se om det hjelper, så nå skal noen velges – en konge eller dronning.


Etter gammel tradisjon skal også monarken velge seg en ektefelle. Etter at man blir valgt til konge eller dronning, velger man selv hvem man skal gifte seg med, og dette er en stor ære. Om enn ektefellen MÅ være fra et annet laug enn monarken. Nekter man, får det alvorlige konsekvenser. Kongen/dronningen er også den eneste som har myndighet til å la noen skifte laug - og det er bare noe du kan gjøre en gang i livet. Det er forståelig hvis man f.eks. forelsker seg i noen i et annet laug og vil bytte en gang, men man får bare én sjanse. En viss lojalitet må man regne med.)


Før i tiden hadde man Boken - som fortalte om Broderskapet, historien og pakten dem imellom. Nå er det meste gått tapt. Laugene har bruddstykker og løse sider av boken, som voktes som en dyrebar skatt. Noen mener man kan finne løsningen på det som skjer om man bare får boksidene samlet og leter godt nok i dem.

Det finnes nok også noen som mener at det er en forbannelse over tyvene - en som kanskje ikke har noe å gjøre med hverken Boken eller de gamle tradisjonene, men noe helt annet. Kanskje myndighetene har gått sammen og påkalt ulykke over oss, eller noen blant oss har gjort noe dumt som får konsekvenser for oss alle?


Uansett grunnen er man enige om at de gamle tradisjonene skal holdes i hevd - man må holde sammen og organisere seg i disse stadig mer moderne tider. Stat, politivesen og marine blir mer effektivt og organisert, det samme med postgang og aviser. Det har aldri vært farligere å være lovløs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar